Indonesië 3

11951893_1149743691706259_4337455167128125338_n

Zaterdag middag. Op de achtergrond klinkt zachtjes het geluid van een gitaar, het is een jongetje van een jaar of 8 die duidelijk zijn passie al gevonden heeft. Het gekletter van de water afgewisseld met het gefluit van de vogels zorgen ervoor dat de stress langzaam weer verdwijnt.

Ja want het leven op Bali is zeer stressvol 😅 we zouden nu eigenlijk aan het hiken zijn in de Cameron Highlands. Thee drinken in een oase van groene rust. Echter zijn planner er om gewijzigd te worden, tenminste.. Dat vinden wij. Er hangt weliswaar een prijskaartje aan maar het is een wijze les geweest dat ik de volgende reis minder ga uitstippelen en dat we net als dat we dat thuis zijm, op vakantie ook heerlijk impulsief kunnen zijm.

De reden… Na een complete cultuurshock van donderdag avond besloten we vrijdag toch nog even naar het strand te gaan. Je bent immers niet op Bali geweest als je geen strand hebt gezien.
Per toeval liepen we vanuit ons hotel via een zijstraatje van de Ka De Ta het strand op, schijnbaar een beroemde tent want ik had er al iets over gelezen. Het strand (einde van Seminyak, ver weg van de drukte van Kuta) lag er heerlijk rustig bij. De golven zijn immens en er klinkt een rustige lounge muziek op de achtergrond.
Na ons trauma van donderdag waar we 8 uur lang naar de meest vreselijke indo cover pop hebben moeten luisteren klinkt dit echt als muziek in mijn oren.

Ai ai, het geeft een soort Ibiza gevoel en ze lijken druk bezig met het voorbereiden van een evenement. Omdat we de Indonesiëers verder nog niet hoog hebben zitten als het gaat om muziek doet het ons nog steeds niet veel.. Nog 2 uur tot het vliegtuig vertrekt en dus wel nog genoeg tijd om even een hapje te eten. Bij binnenkomst kijken we elkaar aan met een blik die gelijk staat aan: dit wordt drank, party en gaat veel geld kosten.

Er hangt een poster met de namen van de dj’s die zaterdag komen draaien. Opeens lijkt maleisie verder weg dan ooit… tapesh, kraak en smaak… In een Beach club, in de zo’n, op Bali.

Omdat de weersvoorspellingen ronduit rampzalig zijn voor de komende 2 weken en wij de afgelopen week lange dagen hebben gemaakt en weinig hebben kunnen chillen zaten we al met ernstige dillema’s..

Maar.. We zouden ons niet zijn als we een party met goede dj’s dan maar de doorslag te laten zijn.. Laten we dit dan ook maar echt de meest veelzijdige reis ooit maken, incl een klein partyweekendje..

And so we did.. Nu lig ik hier, de vlucht is omgeboekt, auto geannuleerd.. We gaan ons nu toch maar met de bus vervoeren.. En na vandaag zijn we helemaal klaar voor maleisie! Zelfs met regen.

Buiten deze 3 dagen zuid Bali, zo’n en zee hebben we ook de rest van het eiland al gezien. Van rijstvelden en het chiqueste restaurant in Ubud tot de moeder tempel en gruwel vulkaan in het oosten. Persoonlijk vind ik Java mooier.. Op Bali heb je accomodaties en uitzichten die behoren tot de mooiste ter wereld, daar ben ik van overtuigd, maar de intens indrukwekkende overweldigende natuur verschijnselen, vulkanen en ook tempels op Java hebben ons hart sneller doen kloppen.

De Tour naar de Bromo zowel de nacjt als de ochtend en de hike naar Ijen waren magnifiek!

Hoe mannen 3x per dag met 80 kilo zwavel op hun nek ploeteren, nog steeds roken maar uiteindelijk maar 40 jaar worden.. En toch vriendelijk zijn, als lachen en een praatje willen maken.. Bizar..

Onze mening over de vriendelijkheid vangst volk en voor de oprechtheid is op Bali wel iets veranderd.. Maar goed, wat wil je. Tuurlijk wordt je kaal geplukt, en al helemaal wanneer je zelf net als de andere 1000 toeristen uit respect overal maar in mee gaat omdat ze je een schuld gevoel aan praten. Maar och, hier smijten we met miljoenen, een paar duizend extra kan er dan ook nog wel vanaf 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s